lauantai 1. maaliskuuta 2014

Savusauna tunnelmaa

Perjantaina mies aloitti saunamme remontoinnin. Lähtötilanne oli tämä.Vaaleasta saunasta haluttiin tumma, savusauna tunnelmainen tila.

Miten se sitten saadaan?Kerronpas sen teillekin.
Ensin kaikki puupinnat lattiasta kattoon pestiin Supi Saunapesu aineella.


Kun puupinnat on kuivia voidaan aloittaa pintojen käsittely. Minun valintani oli Supi Saunavaha, musta sävy.


Työvälineellä on tässä oma merkityksensä, koska aine on valuvaa ja nestemäistä. Lattioiden suojaus siis ehdoton.Mieheni käsitteli tietenkin ensin kattopinnan, seuraavaksi seinät ja viimeiseksi kaikki irroitetut laudeosat.
Tässä huomataankin sitten se miltä lopputulos tulisi näyttämään ensimmäisen vahakerroksen levityksen jälkeen. Seinäpinnoista ei vanhaan pintaan saa tasaista edes hyvällä työvälineellä, koska kun saunaan on rakennusvaiheessa ilmeisesti tehty pintoihin suojakäsittely niin se ei pesemällä lähde pois. Ja vaikka seinän ja katon olisi hionut, niin en usko, että yhdellä vahauksella olisi päästy siltikään hyvään lopputulokseen.

Nyt seinät ja katto on käsitelty kahteen kertaan ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Laudeosat ovat eri puumateriaalia, joten niihin riittää todennäköisesti yksi vahaus, mutta katson tilanteen uusiksi, kunhan kaikki pinnat ovat kuivuneet.

Mitä muuta muutosta saunaan sitten tulee?Kiukaan takaa mies purki vanhan seinäpinnan pois ja tilalle laitetaan ensin Lujalevy, ja sen päälle sitten kivilaatta.

Tältä kiukaan taus näyttää laudoituksen purkamisen jälkeen. Ja ensi kerralla laitan kuvia lisää kun seinä on valmis.Lauteiden alapuolelle tulee vielä rimoitus, koristeeksi ja valaistuksen esityöt alkavat kunhan sähkömies saapuu Meksikon matkaltaan.


Punainen kiuas olisi kaupan, toimiva , mutta ei enää sovi uusittuun saunatyyliin.

Sitten siivousasiaa! Kiinnostaisiko sinua osa-aikatyö kotisiivousten parissa? Työtä olisi tarjolla n. 5 t päivässä.

Mikäli tunnet, että kotityöt sopii luonteeseesi ja olet ahkera ja sosiaalinen , niin ota yhteyttä. Koulutus alalle oltava myös, varsinkin palveluseteli töihin oltava kaupungin vaatimusten mukaisesti.
Työt lisääntyy siivouspuolella koko ajan. Pulaa hyvistä työntekijöistä on, joten jos kotona oleskelu alkaa riittää, niin pirauta! Mahdollisuus vaikuttaa omaan työskentelyaikaan, ensin vähemmän tunteja, mutta kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, niin mahdollisuutesi on saada tunteja lisää. 

PS Oma auto välttämätön, koska kohteet hajallaan ja osaan kohteista kuljetettava siivousaineet-ja välineet mukana.

Tässä se sunnuntaipäivä taas sujahtaa...suunnitellessa ja "työnjohtajana" ollessa:)
Sitten vielä yksi kysymys, lähinnä Oulunsalon asukkaille. Kaipaatteko kirpputoria sille alueelle?
Olisi vähän suunnitelmia aloittaa siellä kirppistoiminta, joten kommentoikaa olisiko hyvä juttu ja vinkkejä asiaan liittyen otan mielelläni vastaan, toimitiloista, sijainnista jne.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Terveisin
Anitta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti