perjantai 12. lokakuuta 2012

Värien ihmeellinen maailma

Musta, valkoinen ja harmaa värimaailma on jo kauan ollut suosikkini ja siihen on ollut helppoa lisätä pieniä tehostevärejä mieltä piristämään, aina mitä väriä milloinkin mieli tuntuu kaipaavan.



Työhuoneessani on yhdellä seinällä Casadecon tapetti ja väri siinä on "vanhaan siniseen" taittava. Työtuolin löysin kirpppikseltä (kuva alla) ja siinä oli  melkoinen työmaa, ennen kuin siitä tuli jokapäiväinen ystäväni.
Nyt kun kankaat on uusittu ja puuosat hiottu ja petsattu, niin kelpaa siinä ideoida.

Ilman verhoilukurssia Pohjankartanossa olisi se varmasti saanut viettää elinkaarensa loppuun varastossamme.


Tältä se näytti alussa

Onneksi kaikkeen oppii hyvällä opetuksella.

Turkoosia tehosteväriä olen jostakin syystä halunnut kotiini viime aikoina. Toisille se on kevätväri, mutta paljon sitä käytetään syksyisin tumman luumun ja liilan väristen tehosteiden kanssa.


Pistäydyin eilen Jyskissä ja silmiini sattui aivan ihana väriläiskä ylimmällä hyllyllä.

Nyt ne köllöttelee makuuhuoneessani, yhdessä aikaisemmin ompelemieni tyynyjen kera ja minusta nuo värit kyllä istuu hyvin yhteen. Tärkeätä on valita sävyistä vaan se oikea. Kaikki värithän eivät missään tapauksessa sovi yhteen.Hinta kahdesta tyynystä oli ainoastaan 9.95€.





Seuraavaksi olisi sitten uusien verhojen vuoro, mutta ensin pitää pistäytyä Ikeassa katselemassa löytyisikö sieltä uusia kivoja ideoita. Samalla saan viettää laatuaikaa tyttöni kanssa.

Mustat verhot eivät enää ole tarpeen kun ulkona on jo iltaisin pimeää. Tuunaan vanhoista verhoista uusia lisäämällä niihin jotain uutta. Varsinkin kun muuttaa asunnosta toiseen, niin verhot eivät enää olekaan sopivan pituisia ja silloin jokin kiva kangas voi toimia hyvin vanhan kankaan kanssa.

Kerron siitä sitten toisella kertaa.


Kannattaa myös vierailla täällä.  Varsinkin kun etsit jotain ylellistä tekstiiliä kotiisi. Esim. Kylie Minoguen makuuhuoneen tekstiilit ovat aivan ihania. Kyllä kelpaisi ainakin minulle.



Kuva:               http://www.lennol.fi/kylie-at-home/sequins-wav

Mitäpä jos se olisikin seuraava ompeluprojektini?



Muistetaanpa taas hemmotella itseämme ja nautitaan väreistä kaamosajan lähestyessä.





Terveisin

Anitta



4 kommenttia:

  1. Kylläpä piristi hienosti nuo uudet tyynyt tuota makuuhuonetta. Harmaa on tosiaan hyvä pohjaväri monelle kirkkaammalle värille. Ja värejähän niitä tosiaan kaipaa näin tähän syksyn harmauteen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos.värien kanssa tulee vaan nuukailtua, kun ei meinaa mieli ottaa niitä vastaan.Aina kun lisää niitä, niin kohta huomaa, että haluaa takaisin neutraaliin värimaailmaan.

    Onkohan muillakin samoja ongelmia värien suhteen?

    anitta

    VastaaPoista
  3. Ajattelen, että väreillä on paljonkin vaikutusta meihin. Huomaan, että jos laitan sisutukseen tai päälleni väriä mihin tunnen vetoa, olen tyytyväinen ja viihdyn. Sitten taas jos valitsen vaikkapa jonkin trendivärin, johon en tunne vetoa, haluan koko ajan vaihtaa värin pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pitää kyllä myös paikkansa.Tärkeintä mielestäni on juuri se, että värimaailma on sellainen, että sen kanssa on mukava olla. On sitten kyseessä vaate tai sisustuselementti.Nykyään näkee paljon musta-valkoisia sisustuksia eikä niissä kaikissa ole minkäänlaista tehosteväriä, vaan tilan ilme on muutenkin hyvin pelkistetty.

      Niissä esim tapetti on se "juttu", jolla tilaan tuodaan sitä omannäköistä ilmettä.


      anitta

      Poista