maanantai 10. syyskuuta 2012

Makuuhuoneprojekti

Makuuhuoneen sisustukseen annan kysyttäessä seuraavanlaisen vinkin;
Siitä kannattaa mielestäni tehdä tekstiilien ja pintamateriaalien värimaailmalla kutsuva ja houkutteleva, eli mukava paikka, jossa unimaailmaa ei häiritse ikkunoista tuleva valo. Myöskään päivittäisiä toimintoja varten sinne ei sijoiteta tv:tä, eikä tietokonelaitteita.

Tarvitsemme lepoa ja siksi mahdollisimman neutraali tila on mielestäni paras unen tuoja.

Värimaailman ei tarvitse olla tumma, mutta ikkunasta tuleva valo on tärkeää peittää tai himmentää, niin että uni on levollista.

Omassa sisustusprojektissani olen tietoisesti luonut tilasta tumman, koska olen huomannut sen vaikuttavan yöunien laatuun. Ilman tummia elementtejä ikkunasta tuleva valo lämmittäisi huoneen päiväsaikaan tukalaksi nukkua ja valoisassa huoneessa ei uni tule helposti, ainakaan meillä. Kun ulkona on helteinen kesäpäivä, asunto kuumenee, mutta hieman auttaa kun verhot ja sälekaihtimet ovat kiinni.

Toisaalta en halunnut hankkia himmentävää rullakaihdinta säleverhojen lisäksi, ja mustat verhot toimivat nyt tässä sisustuksessa myös tunnelman luojana.

Jollekin mustat verhot voivat olla kauhistus, mutta mitäpä siitä, nythän onkin kyse minun kodistani.




Lisäsin hopeaa ja harmaata huoneen värimaailmaan ja tältä se näyttää. Tapetti on Rasch Out of Africa 715606 Fell Grau.



Vanhasta ikkunasta valmistin krakleeraus-menetelmällä muutama vuosi sitten peilin ja musta-hopea-harmaa kimallekangas tyynyissä löytyi Eurokankaasta.


Matto taas on tältä valmistajalta ja ostettu Askosta.





Kiki tykkää ainakin loikoilla sängyssämme, mutta ei niinkään siitä, että herätin sen kuvaushetkellä.

Viikonlopun aikana saatiin myös olohuoneen tapetti seinään. Siitähän jo kerroin aikaisemmassa postauksessani.

Olen tyytyväinen valintaani. Se on sopivan rauhallinen tähän tilaan ja kiiltoa ei ole liikaa. Ompelin myös olohuoneeseen pari sohvatyynyn päällistä ja se on mukavaa, että kun itse tekee tekstiilit, niin tietää saavansa sitä mitä haluaa. Tulee myös hyvä mieli.




Rohkeasti vaan tapetoimaan.Kyllä sinä osaat...



Ai niin, kukat meinasi unohtua, mutta tässäpä parvekkeelta omat kukkaseni.






Terveisin

Anitta

1 kommentti: